İspir Anadolu Lisesi

YUKARI MAH. 25 ŞUBAT CAD. NO 75/13 İSPİR / ERZURUM
Vizyon
Akademik açıdan İspir’in en iyi okulu olan kurumumuzu hizmet kalitesini sürekli iyileştirerek önce Erzurum’un sonra Türkiye’nin en iyi eğitim kurumları arasına sokmak; gelecek nesillerin şekillendirilmesi sorumluluğunu alabilen, Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin yıldızlarını yetiştiren; heyecanlı, dinamik, verimli, üreten ve fark edilebilen bir okul oluşturmaktır.
Misyon
Milli Eğitim temel kanununda yer alan genel amaçları ve temel ilkeleri kendinde gerçekleştiren, sağlam karakter sahibi; kuvvetli bir vatan-millet sevgisi olan; insanî, millî ve ahlâkî duygularla donanmış; ülkesini dünya vizyonuna taşıyan, öğrenmeyi öğrenmiş, bilgiyi yorumlayabilen, bilgiden bilgi üretebilen; okuyan, inceleyen, araştıran; ulusal ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen; teknolojik gelişmeleri yaşamına yansıtan; araştırmacı ve sorgulayıcı; kendi düşüncelerini savunurken başkalarının haklarına ve özgürlüklerine saygılı; öğrencilerini sadece mesleğe değil, aynı zamanda hayata da hazır olan; Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan bireyler yetiştirmek.
Yatakhane Koğuşu :1
Öğretim Şekli :Normal Öğetim
İngilizce, Almanca
Pansiyon Bilgileri
Okulumuza ait pansiyon bulunmamaktadır. Erkek öğrencilerimiz İspir Mimar Sinan MTAL pansiyonunda, kız öğrencilerimiz ise İspir AİHL pansiyonunda yatılı olarak kalabilmektedir.
Toplu taşıma araçları
İl merzkezine uzakllık 140km, ilçe merkezine uzaklık 2km dir.